Tlf.: 24273938
Indkøbskurv:0 Enheder DKK 0,00
Sådan kan du anvende brætspil til udvikling og vækst

Skrevet den 13. marts 2014

Igennem efterhånden mange år har jeg arbejdet med brætspil, som et led i effektfuld kompetenceudvikling. Typisk ved at 4-6 personer sidder sammen ved en spilleplade og dykker ned i et specifikt emne i løbet af en lille time. De har hver en spillebrik og skiftes til at slå med terningen og svare på spørgsmål eller modtage 'forhindringskort'. På mine egne kurser har emnerne været arbejdsmiljø, serviceforståelse eller kommunikation. Men jeg har også udviklet brætspil for andre og i andre emner.

Jeg har erfaret, at det er en god måde til at få viden gjort aktiv - både for de erfarne, som fik sig nogle 'aha-oplevelser' og for de uerfarne, som opbyggede specifik ny viden.

Brætspillet rummer samtidig den uformelle side af relationer, som er så vigtig. Jeg oplevede, at deltagerne også fik en generelt interesse i emnet - også selvom emnet kunne virke 'tørt' på deltagerne. Eksempelvis brugte jeg spillet til at øge deltagernes viden om og interesse for arbejdsmiljøreglerne - og det med ganske stor succes.

At mennesker investerer noget tid til, sammen med andre, at blive klogere på et emne, er det, der driver viden i dette tilfælde. Jeg har så lagt en humoristisk ramme omkring emnet, så deltagerne morer sig undervejs. For det må gerne være sjovt at få ny viden.

Et brætspil gør selvsagt ikke forskel, hvis det står alene. Men sammen med andre kilder til udvikling af viden, har det ganske stor effekt for kompetenceudvikling og dermed grundlaget for vækst.