Tlf.: 24273938
Indkøbskurv:0 Enheder DKK 0,00
Hvis du vil have succes, skal du styrke dine stærke sider

Skrevet den 29. september 2014

Vi er opflasket med, at vi skal styrke vores svage sider og udnytte vores stærke sider. Men denne tilgang fører i bedste fald til middelmådighed. For det er ikke nok at udnytte vores stærke sider, vi skal også styrke, forfine og hele tiden forbedre dem. Det er nemlig her fra vi skal hente vores succes. Tænk blot på den klassiske angrebsspiller i fodbold, som er fænomenal til at score mål, men ikke specielt fremragende til at dække op i forsvaret. Ham sætter træneren ikke til at øve opdækning, som vi må formode er hans svage side. Derimod bliver han sat til at skyde på mål, træne kombinationer i angrebsspillet og så fremdeles. For han skal fortsætte med at være en fantastisk angrebsspiller – for både sin egen og for holdets skyld.

Hvad så med vores svage sider, skal vi ikke gøre noget ved dem? Nej, ikke nødvendigvis. Det komme helt an på om vores svage sider begrænser udbyttet af vores stærke sider.  Tag igen angrebsspilleren. Hvis hans svage side er kombinationsspil, så er det nødvendigt at styrke dette, men er det opdækning eller at tage et indkast, så er det ikke nødvendigt at bruge ret meget energi på dette, da der er andre, som kan tage over.

For mit eget vedkommende brugte jeg på mit seneste job en masse energi på at forbedre mine svage sider. Med det resultat, at jeg ikke fik den succes, som jeg kunne have fået i jobbet ved at gøre meget mere af det, jeg er rigtig god til. Nuvel, denne tilgang kræver, at ledelsen også erkender, at succes kommer af medarbejdernes styrker, ikke deres svagheder. For det nytter jo ikke noget, at du selv har fokus på dine styrker, hvis din leder render og slår dig oven i hovedet med dine svagheder. Der ligger derfor en stor ledelsesopgave her.

Danske Bank arbejdede på et tidspunkt med tankegangen via deres slogan ’Gør det du er bedst til. Det gør vi’. Lod os lige se bort fra, at de så ikke evnede selv at følge sloganet. Men tanken bag er god og rigtig. Vi skal gøre det, vi er bedst til – det er det, der for alvor udvikler os og dermed giver os succes i livet.

Gør du det, du er bedst til?

 

Bedste hilsner

Thomas Rosenkrands

Iværksætter som gør det, han er bedst til