Tlf.: 24273938
Indkøbskurv:0 Enheder DKK 0,00
Hvem sagde udkants-Danmark

Skrevet den 23. september 2014

Landbyen Durup, hvor jeg slår mine folder, er geografisk set helt bestemt en kandidat til den fortærskede betegnelse udkants-Danmark. Men i ’min’ landsby med små 1000 indbyggere har vi ikke tænkt os at sætte os hen i et hjørne og vente på at blive taget af udviklingen.

Jeg er stolt af at være en del af et netværk på indtil videre 18 lokale virksomheder, som har en fælles mission: Skabe vækst i vores lokalsamfund. Vækst i form af arbejdspladser, omsætning, indtjening, iværksættere og indbyggere.

Det er et langsigtet mål. Og en af de vigtigste forudsætninger er, at vi glemmer alt om udkants-Danmark.

For synes vi selv, at det er synd, besværligt og ganske uretfærdigt, at vi ikke ligger tættere på Aarhus, Aalborg eller Købehavn, ja så kan vi lige så godt pakke sammen og give op. Jeg tror, at udkants-Danmark i høj grad er en mental barriere. Nuvel, der er da geografiske udfordringer på durupegnen. Men der er så sandelig også mange fordele – billig husleje, et hav af virksomheder og politisk fokus på erhvervsudvikling for blot at nævne de mest oplagte.

I disse digitale tider kan mange opgaver lige så vel udføres fra Durup som fra København eller Beijing.  Derfor givet det ikke megen mening at tale om udkants-Danmark. I ’Vækst i Durup’ vi er overbeviste om, at vi på durupegnen har, hvad der skal til, for at missionen vil lykkes gennem en fælles og vedholdende indsats.

Bedste hilsner

Thomas Rosenkrands

Iværksætter og borger i Durup