Tlf.: 24273938
Indkøbskurv:0 Enheder DKK 0,00
Din ytringsfrihed er under pres

Skrevet 3. august 2015

Jeg forbløffes!

Ikke så meget over, at der er mennesker i dette land, der mener, at det ene og alene er satiretegnernes egen skyld, at de forulempes, lemlæstes eller dræbes, hvis de formaster sig til at tegne en gud eller profet i et humoristisk lys. Disse holdninger har vi længes vidst fandtes, også her i landet. Derimod forbløffes jeg over, at sådanne ytringer får lov at stå temmeligt uimodsagt i det offentlige rum.

’Jamen det er respektløst, at gøre grin med andre folks religion – og det er da også imod de 10 bud at afbillede Gud ’, synes argumentet at være for læserbrevsskribenten i Morsø Folkeblad den 21. juli.

Tyveri er da også respektløst og i øvrigt også en forbrydelse imod de 10 bud. Og hvad med skilsmisse? Det er jo også imod de 10 bud at bryde ægteskabet – i hvert fald et kirkeligt et af slagsen? Skal vi så også forulempe, lemlæste eller myrde tyveknægte og fraskilte?  ’Ja’, vil nogen sikkert sige. Nemlig dem, som ønsker et ganske andet samfund end det, vi har i dag i Danmark.

Jeg ønsker et samfund, hvor vi alle kan ytre os frit - under ansvar for loven naturligvis. Der er vi desværre ikke længere. Vi må i princippet godt, men vi kan i praksis ikke. Der er således ting, som man ikke længere må ytre sig om, hvis man kærer sig om eget helbred. Og det er sørgeligt, men i øvrigt fuldt forståeligt, at stadigt flere satinetegnere og debattører lægger bånd på egen ytringsfrihed af frygt for forulempelse, lemlæstelse eller drab.